Smörgåstårtan som måste vara god
Födelsedag och får beställning på smörgåstårta.
Men inte bara en smörgåstårta, den måste vara god.
Tänker först backa för uppgiften men inser att utmaningar måste man anta.
Annars ingen utveckling i köket.
Så börjar jag med att forma en kvadrat av formfranska
(tårtfatet är kvadratiskt).
Första lagret
Leverpastej med grädde
(för att dryga ut, göra mer lättbredbar och godare)
Hackad färsk gurka
(går att byta ut till bostongurka eller saltgurka om det inte finns uttalde önskemål om att det ska vara färsk gurka)
Andra lagret
Blanda mild mjukost och Creme Frech (mer mjukostän creme frech) samt en klick citronmajonäs
Lite salt och peppar
Smaka av
Tredje lagret
Upprepa första lagret.
Fjärde lagret
Upprepa andra lagret.
Femte lagret
Gör en liten plattå med en extra skiva i mitten.
Blandningen av mjukost och creme frech smetas på och om tårtan.
Sedan är det dags för garnering.
Börja med skinkan (Lönnebergaskinka som har rektangulära skivor, vilka som klipps i tre rektangulära längder som rullas i rullar)
Fortsätt med paprika, tomat, kiwi, gurka, apelsin, citron som är enligt önskemål.
Sedan förberedes betygssättningen.
Och betyget blir?
Födelsedagsbarnet: 9
(-1 pga för mycket vit smet på tårtan)
Kocken: 8
(-2 hade varit saftigare med bostongurka eller saltgurka i, mer kiwi hade varit också gott)
Sammanfattning:
God
Alla i juryn tog två gånger
och det viktigaste av allt.
Födelsedagsbarnet var nöjd.
Kommentarer
Trackback