Du kom inte fram

 
 

               Du kom inte fram till oss den där dagen då almanacken visade 24:e april, torsdag och redan innan vi visste så var du saknad.

Till din profession var du sjuksköterska och till din arbetsgärning hörde uppgiften att höja välbefinnandet och livskvalitén för de patienter som har sjukdomar med svåra symtom. Du arbetade och mötte de människor som betraktas av oss alla andra vara närmast döden. Ett privilegierat arbete där man kan göra skillnad för en annan människas sista tid.

Tack vare din långa erfarenhet, din kunskap och din förmåga att lyssna in, så var du en stor tillgång för att hitta lösningar till ett minskat lidande. Du ville göra gott och du ville att patienter och närstående skulle känna sig trygga oavsett om de vårdades på sjukhus eller var hemma.

Du hade kunskaper och egenskaper som vi alla önskade att vi hade. Du var pålitlig, beslutsam, noggrann, uthållig och lugn. Du var trygg, vilket gjorde att när vi jobbade med dig så var också vi trygga. Du såg och du agerade.

En annan stark egenskap var också att du kunde visa och lära ut. Detta gjorde att du många gånger fick vara handledare till sjuksköterskestudenter och ny personal. Det var en uppgift som du såg ut att trivas med och du var uppskattad. Du delade mycket med oss från din familj, från dina aktiviteter, från dina ledigheter och man kunde reflektera över att så här kan ett liv också vara.

Nu när du är borta ifrån oss så är det inte bara din kunskap vi saknar. Vi saknar också dig. Vi saknar ditt leende, din röst, din glädje, ditt lågmälda skratt, din ilska, dina tårar. Allt som man har förmånen att dela med varandra när man arbetar sida vid sida, bredvid och mitt i, livet och döden.

 

 

Du kom inte fram den dagen då almanackan visade en dag-tur och du trampade genom våren för att nå ditt mål och komma fram. Och det kanske inte hjälper att som tröst tänka på alla de gånger du kom fram. Du kom fram till dina kära, till dina patienter, till dina arbetskamrater, till dina medmänniskor. Du kom fram med din omtänksamhet, vilket alla inte har förmågan att kunna göra. Det känns att du har lämnat oss, men vi hoppas att det betyder att du har kommit fram till något annat. En plats där vi vill att du ska ha det väldigt bra.

                                                                                                     

Dina arbetskamrater på LaH

 


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Du är verkligen fantastisk på att skriva ner känslor. Tyvärr är det här ju inte det första minnesordet du skriver och antagligen inte det sista heller. Men det var fantastiskt fint!

Svar: Tack <3
Exsisto MammaMia

2014-05-28 @ 19:31:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0