Bara en fågel?                               


Du börjar skolan. Du börjar skriva bokstäver och ljudar. Du skriver siffror och räknar ihop. Du färglägger fåglar och får lära dig vad dem heter. Det är domherre, sidensvans, talgoxe och kanske blåmes.
Du målar svanen som döljer sitt S i halsen. Det finns knölsvan och sångsvan. Sedan finns hackspetten som sitter och hackar på skolan. 

                                        

Sedan läser din mamma Bröderna Lejonhjärta för dig. Skorpans döda storebror Jonatan kommer via en duva och säger: "Var inte rädd" men det är bara en saga, så kan det inte vara i verkligheten.
Åren går. Din mamma dör. Efter begravningen kommer en koltrast och sjunger för dig. Du sitter utanför krematoriet, din mammas kropp är där inne, men var är hon? I koltrasten? Du känner hennes närvaro och du möter koltrastens blick. Du vet, men du undrar om det är sant och i så fall vad hon vill säga dig.

                                                 

Åren fortsätter att gå. Du träffar någon som också förlorat sin mamma. Får höra hur hennes mamma kom tillbaka i en fågels kropp, kanske korpen, satte sig på fönsterbläcket och tittade in på sitt barnbarn. Barnbarnet som dottern ville visa för sin mamma. 


                      
                     
                    

Åren fortsätter att gå. Helt plötsligt är det väldigt viktigt att ha solrosfrön i fågelhusen och kunna gästernas alla namn. Men någon saknas från arket med fåglarna som skulle färgläggas i första klass. Du kommer på att det är sidensvansen. Tänk om sidensvansen kunde komma också. Dagen därpå kommer den i flock. Kommer inte till fågelbordet, men den är i de olika träden som finns vid huset. Sedan är de borta. Hade sidensvansen med sig ett budskap och i så fall vad?

 

Jag skriver blogg och läser andras bloggar. Hittar koltrasten i bloggen: www.lisa1963.blogspot.com och får veta vad den betyder. Koltrasten berättar för oss att jag kommer att upptäcka nya saker hos mig själv. Koltrast=Förändring. Och du inser att koltrasten på krematorietaket hade rätt, du skulle upptäcka nya saker hos dig själv. Men du vet också att du har upptäckt något mer, fåglarna!

                                                         

Fotnot: Fåglarnas namn är Domherre, Gråsiska, Pilfink (brun på huvudet medan Gråsparvens huvud är grå), Grönfink, Blåmes och Talgoxe.

Kommentarer
Postat av: Helen

Jag såg dina jättefina fågelhus när jag joggade förbi hos er häromdagen. Ungarna vill ha en fågel hemma men jag vet inte.. De ska väl leva fritt antar jag.. Kram Helen

2012-03-29 @ 09:31:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0