Nu ska det bli andra bullar!Nu ska det bli andra bullar säger mamman och förväntningarna stiger. Och av en oförklarlig anledning tror barnen att det ska bakas pizzabullar i stället för kanel- och kardemummabullar. Men "Nu ska det bli andra bullar" betyder inte andra bullar utan att snabbt genomföra en radikal förändring. Och när en mamma använder sig av ett idiom, alltså ett talesätt så kanske man som barn ska dra öronen åt sig och ana ugglor i mossen. Men här fattar man inte galoppen och det beror inte på att alla hästarna inte är hemma eller att man är född i farstun utan för att mamman inte är den vassaste kniven i lådan och därför inte har kunnat lära ut vad saker och ting betyder i det svenska språket.

Mamman tycker det är orättvist att det är just hon som ska städa, laga mat och diska, vilket gör att hon har häcken full och nu känner att hon inte vill gå i samma hjulspår längre.

Dock måste hon få ändan ur vagnen NU och lära barnen att få saker ur händerna, för annars kommer hon senare att få skörda sin egen frukt. Det förstår hon.

Men i stället för att ta tjuren i hornen så börjar hon med pizzabullbak och om det beror på att hon har hjärtat på rätta sidan eller för att hon väljer att sticka huvudet i sanden vet jag inte, men det gör att hon då kan falla på eget grepp och skjuta sig själv i foten.

Fast barnen är inte tappade bakom en vagn, men de tycker att mamman gör en höna av en fjäder och de förstår inte att hon säger att hon får gråa hår, för själva tycker de inte att det brinner i knutarna.  Men de vill visa att det inte stämmer att mamman har pratat för döva öron och det är väl klart som korvspad att man kan om man vill.

Medan bullarna gräddas i ugnen städar barnen för de vill inte att mamman ska tycka att hon kastar pärlor för svin. Och vilken tur att allt som blivit sagt inte bara varit tomma ord för då hade mamman nog kastat in handduken och gått in i väggen.


Hoppas nu att du som läser har fattat galoppen, nämligen att det är värt att se till att det blir andra bullar, nämligen pizzabullar.

Dra öronen åt sig Dra sig tillbaka av misstrogenhet eller försiktighet Ana ugglor i mossen Ana oråd Inte fatta galoppen Inte förstå Alla hästarna är inte hemma Vara rätt korkad Född i farstun Inte förstå Inte vassaste kniven i lådan Att lida av bristande förstånd i jämförelse med andra i personer i en grupp Häcken full Ha mycket att göra Gå i gamla hjulspår Göra på samma sätt som man alltid har gjort Få ändan ur vagnen Att efter mycket tvekan och tidspillan äntligen få en viss sak gjord Få saker ur händerna Få saker gjorda, vara effektiv Få skörda sin egen frukt Få lida av de dåliga konsekvenserna av sitt eget handlande Ta tjuren vid hornen Ta tag i saken Ha hjärtat på rätta sidan Att vara god, medmänsklig Sticka huvudet i sanden Blunda för problem som börjar bli uppenbara Falla på eget grepp Misslyckas med en plan som man gjort upp Skjuta sig själv i foten Göra ett misstag som ger problem för en själv Tappad bakom en vagn Någon som har mycket svårt att förstå det man säger Göra en höna av en fjäder Att i en diskussion överdriva ett problems betydelse Få grå hår Någon som väntar otåligt Brinner inte i knutarna Att inte ha bråttom Tala för döva öron Att säga något som ingen bryr sig om Klart som korvspad Något som är mycket tydligt och som alla borde inse Kasta pärlor för svin Att göra något som inte är värt besväret Tomma ord Orden har ingen tyngd eller betydelse Kasta in handduken Ge upp Gå in i väggen Att anstränga sig hårt fysiskt och psykiskt till dess man inte har några krafter kvar. Källa:http://www.majasvarld.se/idiomatisk%20lista.htm

PIZZABULLARTill ca 40 bullar:
½ dl olja eller 50 g margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
13 dl vetemjöl

Degen bakas som vanlig bröddeg. Degvätskan värms till 37 gr. Smula jästen i bunken. Häll över margarinet som löser upp jästen. Blanda i återstoden av ingredienserna (spara en del av mjölet till utbakningen) och arbeta degen tills den släpper bunken. Jäs degen i 30 min. Därefter kavlas den ut till en rektangel. Dela degen och gör två rektanglar om den är för stor. Degen penslas med olja därefter brer du på fyllningen:

Fyllning: 1 pkt passerade tomater med lite chilisås och ketchup i samt pizzakrydda
2 pkt knaperstekt bacon
Riven ost
(Du kan välja vad du vill som fyllning ex. brynt köttfärs eller skinkbitar)

Sätt ugnen på 225 gr.Rulla degen  till en rulle, skär i bitar, lägg upp på plåt, låt jäsa i ca 20 min till. Pensla med ägg.
In i mitten av ugnen ca 5 min.

Smaklig måltid!

 

Tävlingsbidrag

http://trendenser.se/2012/april/tavla-och-vinn-en-kitchenaid-hjalp-mig-gora.html


Kommentarer
Postat av: Helen

Den här var verkligen värd att begrunda.. Nu ska det bli andra bullar av hemma :)Kram Helen

2012-01-13 @ 09:39:59
Postat av: Johanna

Vad gott det ser ut! Blir det bullar till födelsedagen? I år skickar jag grattishälsning genom din blogg: grattis från oss i Eksjö! Kram

2012-01-17 @ 13:26:33
Postat av: Rakel

Blir riktigt sugen!

2012-01-23 @ 10:28:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0