Agent SSK - med rätt att lindra lidande

Foto: Agent SSK LottaDina barn ser på den hemliga agenten 007 på DVD. Din man läsere agent X9. Alla är de helt ovetande att de bor tillsammans med en agent, den hemliga agenten SSK.

De tror att hon är sjuksköterska och att det är till sjukhuset hon åker då hon ska börja sitt arbetspass och visst åker hon till sjukhuset och visst står det sjuksköterska både på namnskylten och på papper hos socialstyrelsen, men sjuksköterska är bara en täckmantel till det hon verkligen är. Hon är Agent SSK med rätt att lindra lidande.
Agenten styrs av dödens och livets hand. På axeln vilar döden. Ibland lätt behaglig som för att tala om att jag finns, ibland med uppfodrande och tyngd för att tala om vem det är som väljer väg. Livet håller henne runt hennes handled. Den kan hålla krampaktigt fast eller bara vara närvarande med slag som gör en trygg. Ibland släpper den helt taget.

Vid varje början på varje arbetspass får hon tilldelat uppdrag som ska lösas och precis som vilken agent som helst börjar hon kartlägga patienten. Vem är hon? Var bor hon? Hur ser hennes familj ut? Tidigare upplevelser i livet? Styrkor och svagheter? Vad är det värsta som kan hända och kommer det att hända? Men främst kanske det är att ta reda på vad som är jobbigast just nu och vad kan man göra?

Uppdraget börjar alltid med att skapa förtroende så att man blir insläppt. De måste lämna utsitt innersta för att uppdraget ska kunna lösas på bästa sätt. En del vägrar, berättar ingenting eller berättar sådant som de tror att agenten vill höra. Men de många uppdragen har gjort agenten erfaren. Det är därför inte nödvändigt att pressa ut informationen. Man kan se på kroppspråket, se i deras ögon och känna i luften när lidandet försöks döljas. Här behövs inga lögndetektorer.

I ryggsäcken finns en del av agentens verktyg mot lidande. Det mest använda är sprutorna med Morfinet. Det är oslagbart och kan få den starkaste och mest intensiva smärtan att ge sig av efter en match på 15-20 minuter. Men det finss fall där agenten måste ringa högkvarteret för att få förstärkning av nya ordinationer.

Ibland kommer agenten till den hårdhudade som ingenting säger, där sprutorna inte hjälper men där man ser att hela deras existens hotas sprängas sönder. Då är det den egna kroppen som agenten ska använda sig av. Lyssna på det som inte sägs. Våga möta blicken. Våga vara kvar trots att sprängladdningen snart detornerar. Mod krävs av varje agent annars sprider sig lidandet ut sig som en lättantändlig flytande massa. Det blir ingen explosition om agenten visar att man vågar stå kvar, även om alla kan höra tickandet från sprängladdningen. 

Efter varje uppdrag skrivs en rapport. Är uppdraget slutfört eller ska man kalla på förstärkning? Oavsett vilket så strimlas passets alla namn och uppdrag. Inga spår får lämnas. Nya agenter kommer och löser av sina kollegor så att de kan byta kläder och åka hem.
Så därför är det inte en skicklig agent som familjen möter i hallen utan bara en trött sjuksköterska med tömd matlåda. Men det är precis så det ska vara, ingen får misstänka att landet är fullt med agenter. Agent SSK - med
rätt att lindra lidande. Kommentarer
Postat av: Agent-Emma

Mia! Du skriver helt underbart om ett helt underbart jobb och underbara möten! Visst är det fantastiskt vad vi får vara med om!

Kram!

2011-11-30 @ 16:52:29
Postat av: Helen

Jag lipar varje gång jag läser detta..Mia jag kan inte tänka mig en fantastiskare agent än dig.Kram Helen

2011-12-07 @ 08:23:33
Postat av: Agent Karin :)

Det kan vara tuffare än man tror men tuffa människor består.Vi agenter består //kram

2011-12-29 @ 19:05:03
Postat av: Johanna

WOW! Jag blir tagen av texten (och av vårt yrke)! Kram

2012-01-17 @ 12:56:26
Postat av: Elisabeth

Kram från ännu en agent där ute! Elisabeth

2012-02-18 @ 01:05:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0