Livets bröd är en skorpa med vit choklad och körsbär

  

SKORPOR MED VIT CHOKLAD, VANILJ OCH KÖRSBÄR

Nu kan du baka baka liten kaka
och vem som helst kan du låta smaka

Ta en långsam förmiddag med en kopp te och skorpa.
Tugga försiktigt. Först då känner du livets smak.
En smak av friskt och sött.
Är du glupsk riskerar du att att sätta i halsen
och livets bröd kan istället bli din död

  

 
INGREDIENSER:
2 påsar torkade körsbär, 140 gr
(eller urkärnade körsbär från frysen som klipps i småbitar)
1 tsk vaniljsocker
150 gr. vit choklad som hackas i småbitar
5 dl. vetemjöl special
1½ dl strösocker
1 krm salt
1½ tsk bakpulver
75 gr. kallt smör
2 ägg

   

GÖR SÅ HÄR:
175 grader.
Lägg i alla ingredienser i matberedaren UTOM ägg, choklad och körsbär
Ta sedan i ett ägg i taget
Kavla/Banka ut degen på diskbänken
Strö på chokladen och körsbären
Dela degen rakt över
Rulla i två längder
Anpassa längderna till plåten (kan då bli tre längder)
Grädda mitt i ugnen i 25 min.
Ta ut dem och låt dem svalna i 10 min.
Sänk till 100 grader.
Skär i 1½ cm breda bitar
Torka dem i nedre delen av ugnen i 3 tim.
Vänd på dem efter halva tiden
Ta ut och låt svalna på galler

  


Smaka livet långsamt
och
Lycka till!


                                                   
       
 


Kommentarer
Postat av: Marie Järfalk

Vilken fin tekopp, skorporna verkar smarriga och enkla att göra, det ska jag göra någon dag, kram.

2011-12-05 @ 14:18:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0